Alle producten >> Plaatmateriaal >> Buiten multiplex >> i-Paint – FSC

i-Paint – FSC

i-Paint is FSC-gecertificeerd loofhout- triplex aan beide zijden voorzien van een schilderklare paintfilm. De paint- film laat geen doortekening van de bovenste fineerlagen zien waardoor een strak en glad eindresultaat ver- kregen wordt. Deze plaat is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, mits een juiste afwerking en onder- houd van de randen en gezaagde kanten (volledig dichten van gaps met een randsealer) wordt toegepast. i-Paint® kenmerkt zich door een goe- de kwaliteit voor een gunstige prijs.

Omschrijving
Tweezijdig voorzien van 200 gr/m2 direct aflakbare paintingfilm.
Voordelen van de paintfilm: Een gladde laag waardoor geen doortekening van de onderliggende fineerlagen is te zien. Een uitstekende hechting van de verf. Voorgronden is niet nodig: dus aan- zienlijke besparing op verfkosten, arbeidsloon én onderhoudskosten. Nauwelijks enige kans op aantasting van het hout van de buitenste fineerlagen door de beschermende, duurzame paint- film. Zelfs bij achterstalligheid van het onderhoud van de verflagen.

Verlijming
WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur.

Afmetingen
2500 x 1250 mm: 3000 x 1500 mm: 2150 x 950 mm: 2150 x 1000 mm:

Gewicht
Ca. 680 kg/m3

FSC
FSC-gecertificeerd

Toepassing
9 – 12 – 15 – 18 en 40 mm 9 – 12 – 15 – 18 mm
40 mm
40 mm

CE-markering
CE-2+

Veelal in bouwtoepassingen waar tegen lage kosten snel en afdoende een glad afgewerkt eind- resultaat wordt gewenst. Bijv. luifels, dakoverstekken, dakkappellen, windveren, boeiranden, deuren en aftimmerwerk zowel voor binnen als voor buiten.

Voor alle plaatmateriaal in buitentoepassing geldt: (gezaagde) randen en kanten dichten met randsealer en zorgen voor een goede ventilatie en onderhoud voor een langere levensduur van het plaatmateriaal. i-Paint: De randen zijn voorzien van grijze randafwerkingsverf, bedoeld om vochtindringing tijdens transport tegen te gaan. Het is aanbevolen om de randen met grijze IP- randsealer te dichten. Berken triplex acclimatiseert wat trager; hierdoor is soms ijspegel-effect zichtbaar. Dit verschijnsel is inherent aan berken triplex, en is nadrukkelijk geen technisch gebrek. Bij de juiste bewerking en afwerking van de randen en eventuele gaps zullen vochtopho- pingen na verloop van tijd weer wegtrekken.