Alle producten >> Dakmateriaal >> Dakplaten >> Kingspan Unidek

Kingspan Unidek

Als bedenker van het sandwichelement bepaalt Kingspan Unidek al jarenlang de standaard met een uitgekiend assortiment voor alle denkbare toepassingen. Unidek Aero dakelementen zijn bij uitstek geschikt voor nieuwbouw woningen en bieden voor iedere bouwsituatie een passende oplossing: vrijstaand of geschakeld en met kleine of grote overspanning, het is allemaal mogelijk.

Unidek Aero dakelementen verlagen de EPC
Dakisolatie loont en dit maakt dat het dak een belangrijke bijdrage levert aan energiebesparing en verlaging van de EPC. Bij toepassing van Unidek Aero dakelementen in vrijstaande of geschakelde nieuwbouw hoeft de ontwerper minder maatregelen te nemen ter verlaging van de EPC. Dit geldt niet alleen voor de uitstekende thermische isolatiemogelijkheden, maar Unidek Aero en haar toebehoren bieden ook standaard:
– uitstekende luchtdichtheid en daardoor minder luchtlekkage (qv10);
– minder koudebruggen en daardoor lagere ψ-waarden;
– duurzame keuze (DUBOkeur®);
– mogelijkheid tot montage van zonnecollectoren en andere installaties;
– technische informatie voor iedere bouwsituatie.

De generatie alles-in-1 dakelementen

Met de generatie alles-in-1 dakelementen, Unidek Aero, scoort Kingspan Unidek op alle fronten 3x beter dan andere dakelementen: snellere montage, sterker met grote overspanningen en nog meer comfort.

Montage is uiterst eenvoudig. De zelfborende schroeven zorgen voor een snelle verwerking, en de schroefmethode voorkomt daarnaast het risico op het kapotslaan van de dakelementen. Het aantal bevestigingspunten is met ruim 50% gereduceerd ten opzichte van traditionele bevestiging met haaknagels en houtdraadbouten. De combinatie van geïntegreerde verstijvers aan de randen, het stootongevoelige plaatmateriaal, EPS Platinum en de 12 mm gipskartonplaat maken Unidek Aero zeer sterk. Mede dankzij de geïntegreerde verstijvers, ook wel “het nieuwe randhout” genoemd, worden grote overspanningen gerealiseerd. De dakelementen zijn geluidwerend (30 dB) en brandreactie (Euroklasse C) en daardoor uitermate geschikt voor vrijstaande en geschakelde nieuwbouw. EPS Platinum, waaruit de kern van het dakelement bestaat, is 100% recyclebaar en levert dankzij haar hoge thermische eigenschappen een bijdrage aan energiezuinig bouwen. Met deze Aero-technologie levert Kingspan Unidek Rc-waarden tot op passiefhuis-niveau!