Alle producten >> Plaatmateriaal >> MDF >> M.D.F. – lakdraagfolie

M.D.F. – lakdraagfolie

MDF – lakdraagfolie is een geperste vezelplaat, aan twee zijden voorzien van een witte, gladde lakdraagfo-
lie met een egaal oppervlak. De schilderklare folie op basis van een kraftpapier is door-en-door gekleurd en enigszins stroef waardoor een uitstekende verfhechting plaatsvindt. De folie is slijtvast en schokbesten- dig, en bespaart de afwerker heel wat schilderwerk. De lakdraagfolie voorkomt overmatige absorptie van de verf waardoor een gelijkmatig en glad resultaat ontstaat met minder

verf. De zaag- en freeskanten zijn goed glad af te werken. De folie kan afgewerkt worden met water- of solventgedragen verf/lak.

Kwaliteit
MDF met tweezijdig witte lakdraagfolie die een snelle, gladde afwerking mogelijk maakt. Kanten hebben geen lakdraagfolie en moeten normaal afgewerkt worden.

Verlijming
interieur verlijmd conform EN 314-2, klasse 1. E1 conform EN14322.

Diktes
9 – 12 – 15 en 18 mm

Afmetingen
2440 x 1220 mm
3050 x 1220 mm
Andere afmetingen op aanvraag leverbaar.

Gewicht
ca. 650 of 750 kg/m

CE-markering
CE-4

Voordelen lakdraagfolie
Door het egale oppervlak van de lakdraagfolie wordt een gelijkmatige verdeling en een egale absorptie van de laklaag verkregen.
De lakdraagfolie kan afgewerkt worden met een verf/lak op basis van acrylaatdispersie of highsolid.

Door MDF met lakdraagfolie te gebruiken wordt zwelling van de vezels aan het oppervlak voorkomen.Voorbehandeling van het oppervlak is niet persé nodig. Eventueel reinigen. Verf/lak kan gemakkelijk aangebracht worden met kwast, roller of spuitpistool. Aantal lagen is afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Zie ook instructies verffabrikant.

De kanten zijn niet voorbehandeld en kunnen gegrond (minimaal 2x) en afgewerkt worden. Door de lakdraagfolie is aanzienlijk minder verf/lak nodig om een glad eindresultaat te verkrijgen.

Toepassing
Interieurbouw, meubelindustrie, plakindustrie, winkelinrichting. Schuifdeuren en scheidingswan- den, slaapkamers, kamerinrichtingen. Droge toepassingen.