Alle producten >> Plaatmateriaal >> Garantieplex >> Okoumé Garant – FSC & KOMO

Okoumé Garant – FSC & KOMO

Okoumé triplex is al tientallen jaren
het meestgevraagde triplex op de Nederlandse markt als het om duur- zaam aftimmerwerk gaat. Het rond- hout voor dit okoumé triplex komt uit gecertificeerd, duurzaam beheerd bos in Gabon. Doordat het hout fijnnervig is en een laag soortelijk gewicht heeft, kan de triplexplaat uitstekend bewerkt en geschilderd worden. Veel waardering is er voor de warme, zachtroze kleur van de fineren en de fraaie tekening. De plaat is bij uitstek geschikt voor gebruik in het Nederlandse klimaat.

Kwaliteit
B/BB

Verlijming
WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur

Afmetingen
2500 x 1220 mm: 10 – 15 en 18 mm

Gewicht
ca. 500 kg/m

Duurzaam bosbeheer keurmerk KOMO CE-markering
Met FSC-certificaat KOMO-gecertificeerd CE-2+

Garantie
De leverancier verleent garantie tegen delamineren, veroorzaakt door fabricage- en/of materiaalfouten, gedurende een periode van 10 jaar te rekenen vanaf de datum van levering. De garantievoorwaarden zijn beschreven op het garantiecertificaat Okoumé garant-FSC.

Toepassing
Allerhande timmerwerk buiten, gevelwerk, luifels, boeiboorden, dakkappellen, enzovoort.
De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 3278. Volgens BRL-norm 1705 voldoet dit produkt aan toepassing buiten, klasse D (met verf afgewerkt), gebruiksgebied 1-2-3-6-9-11.

Door de fijnnervigheid en het relatief lage soortelijk gewicht, kan okoumétriplex uitstekend wor- den gezaagd, gefreesd, geschroefd en gespijkerd. Door de fijne structuur van de houtvezel laat het plaatoppervlak zich met slechts enkele verfbehandelingen perfect afwerken.

Voor alle plaatmateriaal in buitentoepassing geldt: (gezaagde) randen en kanten dichten met randsealer en zorgen voor een goede ventilatie en onderhoud voor een langere levensduur van het plaatmateriaal.