Alle producten >> Plaatmateriaal >> Okoume >> Okoumé triplex – KOMO & FSC

Okoumé triplex – KOMO & FSC

Okoumé triplex is al tientallen jaren het meestgevraagde triplex op de Ne- derlandse markt als het om duurzaam aftimmerwerk gaat. Het rondhout voor dit okoumé triplex komt uit gecertifi- ceerd, duurzaam beheerd bos in Ga- bon. Doordat het hout fijnnervig is en een laag soortelijk gewicht heeft, kan de triplexplaat uitstekend bewerkt en geschilderd worden. Veel waardering is er voor de warme, zachtroze kleur van de fineren en de fraaie tekening. De plaat is bij uitstek geschikt voor gebruik in het Nederlandse klimaat.

Kwaliteit
B/BB

Verlijming
WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur

Afmetingen
2500 x 1220 mm: 4 – 6 – 8 – 10 – 12 – 15 – 18 – 22 – 25 – 30 en 40 mm
3100 x 1530 mm: 10, 12, 15 en 18 mm

Gewicht
ca. 500 kg/m

Duurzaam bosbeheer keurmerk
FSC-keurmerk.

KOMO
KOMO-gecertificeerd

CE-markering
CE-2+

Garantie
Okoumé garant FSC & KOMO voor 10 jaar garantie.

Toepassing
Allerhande timmerwerk buiten, gevelwerk, boeiboorden, luifels, dakkappellen, in kozijnen, maar ook voor binnentoepassingen een mooie plaat.
De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 3278. Volgens BRL-norm 1705 voldoet dit produkt aan toepassing buiten, klasse D, gebruiksgebied 1-2-3-6-9-11.

Voor alle plaatmateriaal in buitentoepassing geldt: (gezaagde) randen en kanten dichten met randsealer en zorgen voor een goede ventilatie en onderhoud voor een langere levensduur van het plaatmateriaal.

Over okouméhout kan nog worden verteld dat het door de fijnnervigheid en het relatief lage soortelijk gewicht, als triplexplaat uitstekend kan worden gezaagd, gefreesd, geschroefd en gespijkerd. Bovendien wordt okoumé erg gewaardeerd door de warme, zachtroze kleur van de fineren en de fraaie tekening. Door de fijne structuur van de houtvezel laat het plaatoppervlak zich met slechts enkele verfbehandelingen perfect afwerken. Het aantal toepassingen is enorm, zowel voor binnen als buiten is het uitstekend geschikt.