Alle producten >> Plaatmateriaal >> Okoume >> Okoumé triplex – KOMO

Okoumé triplex – KOMO

Okoumé triplex is al tientallen jaren het meestgevraagde triplex op de Nederlandse markt als het om duur- zaam aftimmerwerk gaat. Dit okou- mé komt voornamelijk uit Gabon, gelegen in Centraal Afrika, waar de houtkap onder streng toezicht staat van de overheid. Doordat het hout fijnnervig is en een laag soortelijk gewicht heeft, kan de triplexplaat uitstekend bewerkt en geschilderd worden. Veel waardering is er voor de warme, zachtroze kleur van de fi- neren en de fraaie tekening. De plaat is bij uitstek geschikt voor gebruik in het Nederlandse klimaat.

Kwaliteit
B/BB

Verlijming
WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur

Afmetingen
2150 x 1000/950 mm:
2500 x 1220 mm:
3100 x 1530 mm:
3100 x 1830 mm:
3100 x 1220 mm (alleen op bestelling met grotere volumes)

Gewicht 3 ca. 500 kg/m

KOMO
KOMO-gecertificeerd

CE-markering

CE-2+

Duurzaam bosbeheer keurmerk
In een aantal afmetingen/diktes is dit triplex ook verkrijgbaar met FSC-keurmerk én met garan- tie. Zie volgende pagina’s voor Okoumé triplex FSC & KOMO én Okoumé garant FSC & KOMO

Toepassing
Allerhande timmerwerk buiten, gevelwerk, boeiboorden, luifels, dakkappellen, in kozijnen, maar ook voor binnentoepassingen een mooie plaat.
De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 3278. Volgens BRL-norm 1705 voldoet dit produkt aan toepassing 1, klasse D, gebruiksgebied 1-2-3-6-9-11.

Voor alle plaatmateriaal in buitentoepassing geldt: (gezaagde) randen en kanten dichten met randsealer en zorgen voor een goede ventilatie en onderhoud voor een langere levensduur van het plaatmateriaal.
Over okouméhout kan nog worden verteld dat het door de fijnnervigheid en het relatief lage soortelijk gewicht, als triplexplaat uitstekend kan worden gezaagd, gefreesd, geschroefd en gespijkerd. Bovendien wordt okoumé erg gewaardeerd door de warme, zachtroze kleur van de fineren en de fraaie tekening. Door de fijne structuur van de houtvezel laat het plaatoppervlak zich met slechts enkele verfbehandelingen perfect afwerken.