Alle producten >> Plaatmateriaal >> Bewerkt multiplex >> Publiplex – wit/grijs

Publiplex – wit/grijs

Dit triplex is hoogwaardig berken triplex, afkomstig uit de ecologisch verantwoorde bosbouw in Finland. Dit triplex is aan de vóórzijde voor- zien van een witte melaminefilm van circa 220 gr/m2 en aan de achterzij- de van een grijze semi-transparante fenolfilm van 170 gr/m2.

Sommige producties komen ook uit Letland (FSC) of Rusland.

Een alternatief: Interstar glad met tweezijdig witte melaminefilm.

Omschrijving 2

Door en door berken fineren met witte melaminefilm (220 gr/m ) voor en grijze semi-transpa- rante fenolfilm (170 gr/m2) achter.

Verlijming
WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur, DIN 68705 / BFU 100 / BS 6566 WBP.

Afmetingen
1220 x 3050 mm: 9 mm
1250 x 2500 mm: 9 mm
1530 x 2500 mm: 9 mm
1530 x 3050 mm: 9 mm
(overige diktes op aanvraag leverbaar).

Gewicht
3 ca. 680 kg/m

Duurzaam bosbeheer keurmerk
Op aanvraag ook verkrijgbaar met PEFC- of FSC-certificaat.

CE-markering
Finse producties zijn CE-2+

Overig
Elasticiteitsmodulus, treksterkte, overspanningen en draagvermogen zijn terug te vinden in het Handbook of Finnish Plywood (o.a. als pdf te downloaden van onze website).

Toepassing
Het (Fins) triplex wit/grijs is speciaal ontworpen voor toepassing als reclame- en bouwborden. De witte coating is uitstekend geschikt voor het aanbrengen van zelfklevende belettering en snij- werk. Zeefdrukken, spuiten en beschilderen is eveneens mogelijk. De grijze achterzijde geeft het bord een neutraal, landschapsvriendelijk aanzien op de uiteindelijke standplaats.
In veel gevallen zijn de borden na montage geschikt voor hergebruik.
Let op: randen zijn afgewerkt met een acrylverf om vochtopname tijdens transport en opslag tegen te gaan. Het wordt sterk aanbevolen om de randen (defintief) te dichten met een randsea- ler (bijv. grijze IP-randsealer).